10 osoba
40min
Jednostavno
Sastojci za biskvit
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 60 g glatkog brašna
- 25 g Gloria cappuccina od vanilije
Cappuccino krema
- 500 ml mlijeka
- 60 g gustina
- 35 g Gloria cappuccina od vanilije
- 70 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 150 g maslaca sobne temperature
Priprema
- Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Nastavite miksati smjesu postupno dodajući malo po malo šećera. Smjesu miksajte 2-3 minute, dok se šećer ne otopi. Nastavite miksati smjesu pa dodajte jedan po jedan žutanjak. Na kraju lagano umiješajte cappuccino i prosijano brašno.
- Pripremljenu biskvitnu smjesu izlijte u kalup za pečenje (30×30 cm) prekriven masnim papirom i pecite otprilike 20 minuta na temperaturi od 180 ºC. Vrući biskvit zajedno s papirom za pečenje zamotajte u roladu i ostavite da se ohladi.
- Za pripremu kreme gustin i cappuccino razmutite s malo mlijeka. Ostatak mlijeka i šećer zagrijte do vrenja pa dodajte razmućenu smjesu. Kremu kuhajte na laganoj vatri ga dok se ne zgusne poput pudinga. Kuhanu kremu premjestite u zdjelu za miksanje, prekrijte vrh prozirnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ohlađenu kremu izmiksajte s maslacem sobne temperature.
- Ohlađeni biskvit odmotajte i premažite kremom (po želji malo kreme ostavite za dekoraciju). Uz rub jedne strane posložite banane jednu iza druge pa biskvit ponovno zamotajte u roladu.
- Biskvit ukrasite šećerom u prahu i s malo kreme od cappuccina.
Autor:
Jannette Razum