Zaštita privatnosti

 

1. Uvodne odredbe

Franck d.d. obrađuje i štiti osobne podatke korisnika svojih usluga i posjetitelja stranice www.gloriakava.hr u skladu s važećim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka.

U nastavku možete naći informacije o načinu postupanja s osobnim podacima prikupljenim od korisnika web stranice, potrošača, sudionika u nagradnim igrama, natječajima i sličnim aktivnostima, a koje prikupljamo putem ove internetske stranice ili na bilo koji drugi način.

 

2. Prijava na našu web stranicu

Pristup www.gloriakava.hr internetskoj stranici je slobodan i ne zahtijeva registraciju.

 

Promidžbene nagradne igre i nagradni natječaji

Možemo organizirati nagradne igre i nagradne natječaje. Osobne podatke koje bi prikupljali na ovaj način obrađujemo isključivo u svrhu realizacije nagradne igre, odnosno natječaja (npr. objava imena dobitnika za kontaktiranje istih, dostave nagrada i sl.). Za sudjelovanje u nagradnoj igri ili natječaju potrebni su nam vaše ime, prezime, e-mail, kontakt telefon, i adresa za dostavu nagrade. Po potrebi možemo tražiti dodatne informacije koje će biti definirane pravilima nagradne igre ili natječaja (npr. broj računa).

Prikupljene podatke brisat ćemo nakon isteka 12 mjeseci od dana objave dobitnika.

 

Upiti i reklamacije

Web stranica www.gloriakava.hr sadrži informacije koje omogućuju brzi elektronički kontakt s našim poduzećem, kao i izravnu komunikaciju putem našeg besplatnog broja telefona 0800 33 44 33 svaki dan od 08:00 do 00:00 i putem e-mail adrese info@gloriakava.hr 

Za izravnu komunikaciju i pružanje informacija zadužen je naš partner kontakt centar Margon Media d.o.o., Avenija Većeslava Holjevca 60, 10 000 Zagreb koji je sukladno ugovoru s Franck-om izvršitelj obrade te postupa isključivo po našem nalogu i poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka.

Ako korisnik kontaktira voditelja ili izvršitelja obrade putem e-pošte ili telefonski, osobni podaci koje je podnio automatski se pohranjuju i obrađuju isključivo za pružanje traženih informacija. Osobni podatci koji su nužni za rješavanje reklamacije na proizvod čuvaju se 12 mjeseci od dana zaprimanja sukladno propisima kojima se uređuju prava potrošača.

 

3. Prava korisnika

Korisnik u svakom trenutku od nas može zatražiti informaciju o obradi njegovih osobnih podataka i može zatražiti ostvarivanje sljedećih prava:

  • pravo na pristup njegovim podatcima
  • ispravak ili dopunu njegovih osobnih podataka kako bi uvijek bili ažurirani i točni
  • brisanje podataka (ukoliko ne postoje opravdani razlozi za čuvanje podataka)
  • ograničenje obrade osobnih podataka npr. ukoliko je osporena točnost osobnih podataka i potrebna je provjera
  • povlačenje suglasnosti za obradu podataka (npr. za primanje newslettera)

 

4. Kontakt za zaštitu osobnih podataka

Kontakt voditelja obrade za pitanja privatnosti i zaštite podataka te ispravka i brisanja osobnih podataka je gdpr@franck.eu.

Sukladno važećim zakonskim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka, svaki zahtjev/upit bit će riješen što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od zaprimanja.

 

5. Praćenje podataka – Kolačići i web analitika

Franck je ovlašten pohranjivati na vašem računalu „kolačiće“ koji sadržavaju informacije o korisniku, a koji se koriste radi uštede vremena korisnika za vrijeme korištenja internetskih stranica Francka te radi praćenja i usmjeravanja korisnikovih interesa s ciljem pružanja usluga prilagođenih svakom korisniku.

Mnogi kolačići sadrže takozvani ID kolačića. ID kolačića jedinstven je identifikator kolačića. Sastoji se od niza znakova putem kojeg se internetske stranice i poslužitelji mogu dodijeliti određenom internetskom pregledniku u kojem je pohranjen kolačić.

Korištenjem kolačića, Franck d.d. korisnicima web stranice www.gloriakava.hr može pružiti user-friendly osjećaj koji ne bi bilo moguće postići bez upotrebe kolačića. Kada korisnik pristupa web stranici kolačić se pohranjuje na računalni sustav korisnika.

Korisnik može u bilo koje vrijeme spriječiti postavljanje kolačića putem naše web stranice pomoću odgovarajuće postavke internetskog preglednika koji se koristi i stoga može trajno uskratiti postavljanje kolačića. Nadalje, već postavljeni kolačići mogu se izbrisati u bilo kojem trenutku putem internetskog preglednika ili drugih softverskih programa. Ako korisnik deaktivira postavljanje kolačića u korištenom internetskom pregledniku, sve funkcije na našoj web stranici možda neće biti potpuno raspoložive.

Kategorizacija kolačića: 

Naziv kolačića

Klasifikacija

_ga 2 god

Statistika

_gid 24h

Statistika

cookieConsentLevel 1 god

Funkcionalni kolačići

 

Franck d.d. upotrebljava kolačiće u svrhu praćenja statističke posjećenosti web stranice www.gloriakava.hr radi dobivanja nužnih informacija o uspješnosti web stranice i pri tome također koristi usluge treće strane pod nazivom Google Analytics. Franck d.d. također koristi kolačiće u svrhu oglašavanja proizvoda Gloria i to na samoj web stranici, na prikazivačkim mrežama i treće strane (uključujući Google), u suradnji s Franck d.d. prikazuju oglase branda Gloria na web stranicama na cijelom internetu.

Posebno ističemo da možete isključiti Google Analytics za oglašavanje na prikazivačkoj mreži i prilagoditi oglase za Google prikazivačku mrežu pomoću alata Upravitelj postavki oglasa (http://www.google.com/settings/ads).

Franck je ovlašten prikupljati informacije koje ne identificiraju specifičnoga krajnjeg Korisnika, uključujući internetske URL (Uniform Resource Locator) stranice koju je Korisnik posjetio prije otvaranja internetske stranice www.gloriakava.hr, URL internetske stranice koju je Korisnik posjetio nakon napuštanja Franckove internetske stranice, vrstu preglednika kojim se Korisnik koristi te Korisnikovu IP-adresu (Internet Protocol Adress). Ovlašteni pružatelji usluga i oglašivači mogu automatski prikupljati ove informacije pri posjetu Franckovoj internetskoj stranici ili preko „kolačića“ i drugih alata. Franck se koristi ovim podatcima isključivo pri rješavanju problema, administriranju internetske stranice, analizi trendova, skupljanju demografskih podataka, analizi sukladnosti s pozitivnim propisima i suradnji sa službama za provedbu zakona.

Ovisno o vrstama aktivnosti, neke su informacije određene kao obavezne, a neke kao dobrovoljne. Ako Korisnik ne pruži obvezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost. Franck neće prikupljati sljedeće osobne podatke na svojim internetskim stranicama: ime i prezime, adresa, telefonski broj ili elektronička adresa korisnika, osim ako ih korisnik dobrovoljno prijavi i registrira Francku ili to učini tijekom ankete, odnosno suglasnošću i/ili ako tako dopuštaju važeći zakoni i propisi za zaštitu osobnih podataka.