10 osoba

40min

Jednostavno

Sastojci za biskvit

  • 6 jaja
  • 100 g šećera
  • 60 g glatkog brašna
  • 25 g Gloria cappuccina od vanilije

Cappuccino krema

  • 500 ml mlijeka
  • 60 g gustina
  • 35 g Gloria cappuccina od vanilije
  • 70 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 150 g maslaca sobne temperature

Priprema

  1. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Nastavite miksati smjesu postupno dodajući malo po malo šećera. Smjesu miksajte 2-3 minute, dok se šećer ne otopi. Nastavite miksati smjesu pa dodajte jedan po jedan žutanjak. Na kraju lagano umiješajte cappuccino i prosijano brašno.
  2. Pripremljenu biskvitnu smjesu izlijte u kalup za pečenje (30×30 cm) prekriven masnim papirom i pecite otprilike 20 minuta na temperaturi od 180 ºC. Vrući biskvit zajedno s papirom za pečenje zamotajte u roladu i ostavite da se ohladi.
  3. Za pripremu kreme gustin i cappuccino razmutite s malo mlijeka. Ostatak mlijeka i šećer zagrijte do vrenja pa dodajte razmućenu smjesu. Kremu kuhajte na laganoj vatri ga dok se ne zgusne poput pudinga. Kuhanu kremu premjestite u zdjelu za miksanje, prekrijte vrh prozirnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ohlađenu kremu izmiksajte s maslacem sobne temperature.
  4. Ohlađeni biskvit odmotajte i premažite kremom (po želji malo kreme ostavite za dekoraciju). Uz rub jedne strane posložite banane jednu iza druge pa biskvit ponovno zamotajte u roladu.
  5. Biskvit ukrasite šećerom u prahu i s malo kreme od cappuccina.

Autor:
Jannette Razum