60 kom
60min
Jednostavno
Sastojci za kekse
- 280 g glatkog brašna
- 100 g šećera u prahu
- 200 g margarina sobne temperature
- 80 g mljevenih lješnjaka
- 1 puna žlica kakaa u prahu
Ganache krema s kavom
- 120 ml slatkog vrhnja
- 150 g tamne čokolade
- 40 ml kuhane Gloria kave
Priprema
- Od brašna, šećera, lješnjaka i margarina umijesite glatko tijesto i podijelite ga na dva jednaka dijela. U jedan dio dodajte kakao u prahu pa ga još malo premijesite. Oba tijesta omotajte prozirnom folijom i spremite u hladnjak barem na sat vremena.
- Rashlađena tijesta tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini 0,5 cm debljine pa izrezujte kružiće. Keksiće slažite na veliki lim za pečenje, na masni papir i pecite 6-8 minuta na temperaturi od 180°C.
- Za pripremu kreme slatko vrhnje, čokoladu i kavu zagrijte na laganoj vatri dok se svi sastojci ne sjedine. Kremu ohladite na sobnoj temperaturi pa ju izmiksajte i spremite u hladnjak na maksimalno 30 minuta. Kada malo očvrsne punite njome keksiće. To ćete najjednostavnije napraviti tako da kremu premjestite u slastičarsku vrećicu i po malo istiskujete na sredinu keksića. Kremu prekrijte drugim keksićem i lagano ga pritisnite.
- Keksiće po želji prošarajte otopljenom čokoladom.
Autor:
Jannette Razum