60 kom

60min

Jednostavno

Sastojci za kekse

  • 280 g glatkog brašna
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 g margarina sobne temperature
  • 80 g mljevenih lješnjaka
  • 1 puna žlica kakaa u prahu

Ganache krema s kavom

  • 120 ml slatkog vrhnja
  • 150 g tamne čokolade
  • 40 ml kuhane Gloria kave

Priprema

  1. Od brašna, šećera, lješnjaka i margarina umijesite glatko tijesto i podijelite ga na dva jednaka dijela. U jedan dio dodajte kakao u prahu pa ga još malo premijesite. Oba tijesta omotajte prozirnom folijom i spremite u hladnjak barem na sat vremena.
  2. Rashlađena tijesta tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini 0,5 cm debljine pa izrezujte kružiće. Keksiće slažite na veliki lim za pečenje, na masni papir i pecite 6-8 minuta na temperaturi od 180°C.
  3. Za pripremu kreme slatko vrhnje, čokoladu i kavu zagrijte na laganoj vatri dok se svi sastojci ne sjedine. Kremu ohladite na sobnoj temperaturi pa ju izmiksajte i spremite u hladnjak na maksimalno 30 minuta. Kada malo očvrsne punite njome keksiće. To ćete najjednostavnije napraviti tako da kremu premjestite u slastičarsku vrećicu i po malo istiskujete na sredinu keksića. Kremu prekrijte drugim keksićem i lagano ga pritisnite.
  4. Keksiće po želji prošarajte otopljenom čokoladom.

Autor:
Jannette Razum